Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter για να λαμβάνετε τα νέα από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Δράσεις Σχολείου

Written on 17/11/2012, 19:38
Written on 17/11/2012, 17:08
Written on 20/06/2012, 10:36
 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΦΙΛΟΣ Η ΕΧΘΡΟΣ;

Σήμερα, Τρίτη 3 Απρίλη 2012, το 14ο δημοτικό είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την κυρία Φωτεινή  Bλαχοπουλιώτη, κοινωνική ανθρωπολόγο, επιστημονικό στέλεχος από το ΚΕΠΕΨΟ, η οποία μας ενημέρωσε για τα καλά και τα κακά του διαδικτύου.

Καταρχήν δε μιλάμε με κάποιον που δεν ξέρουμε στο facebook ή σε άλλα προγράμματα επικοινωνίας μέσω υπολογιστή. Ποτέ δε δίνουμε προσωπικά στοιχεία όπως: διεύθυνση, τηλέφωνο, ονοματεπώνυμο κ.τ.λ. Το άλλο που πρέπει να προσέχουμε στο διαδίκτυο είναι ότι δεν κάνουμε όποιον κι όποιον φίλο. Για να είναι κάποιος φίλος μας στον ψηφιακό κόσμο πρέπει να είναι και στον αληθινό.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι πολλοί ενήλικες βάζουν στο προφίλ τους ότι είναι μαθητές και προκαλούν κακό στην ψυχή και το σώμα ανυποψίαστων παιδιών. Αν μας ενοχλεί ή ζητά γνωριμία κάποιος από κοντά μέσα από τον υπολογιστή, απευθυνόμαστε στους γονείς μας οι οποίοι θα μας βοηθήσουν.

diadiktio omilia_res

Τέλος, μας μίλησε για τον εθισμό που μπορεί να προκαλέσει ο <<επικίνδυνος>> ψηφιακός κόσμος. Μας μίλησε δηλαδή για το πόση ώρα πρέπει να καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή. Στον υπολογιστή μας μπορούμε να είμαστε 1 με 1:30 ώρα μαζί με τα διαλείμματα που πρέπει να κάνουμε ανά 15 λεπτά.

Καταλήγοντας, η κυρία Φωτεινή μας συμβούλεψε αυτό το άψυχο μηχάνημα να μη μας στερήσει ούτε ένα λεπτό από τον αληθινό κόσμο.

Για όλους εμάς η σημερινή συνάντηση  ήταν ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com